dijous, 19 de novembre del 2015

Jocs olímpics: Intel·ligència Naturalista. Col·legi Sant Andreu (Badalona). 6è. de Primària


Olimpíades: I després què?

Fer unes olimpíades està molt bé, però també, com tot té una part negativa. Hem estat pensant maneres de com no contaminar i reciclar més. Per això tenim unes quantes iniciatives de coses que podríem fer amb totes les coses que sobressin de les olimpíades de 2025. I aquí us presentem les nostres idees.

De les xarxes de porteries de futbol, waterpolo, handbol, les xarxes de tenis, bàdminton i voleibol i de les xarxes de bàsquet, hem pensat que les podríem convertir en bosses per ficar pilotes, com les que fem servir a Educació Física. Les cosiríem amb forma de sac, li posaríem una cinta per dins, de manera que estirant es tanqués i ja estaria la bossa!



Seria com aquesta bossa però feta de xarxa de porteria                            


Amb les pilotes de tenis que han fet servir els millors tenistes les podríem fer servir per fer braçalets,  penjadors per claus, moneders (fent-li un tall i posant-li una cremallera) i porta espelmes i traint-li la goma i cosint-les les convertiríem en fundes del mòbil. Seria una cosa que a la gent li encantaria, ja que les pilotes serien les que han fet servir grans jugadors de tenis, també per fer-les més xules encara, les podríem fer amb els autògrafs dels tenistes.

Amb les pilotes de bàsquet podríem fer uns testos de plantes penjants. Es tallaria la pilota gairebé per la meitat i allà dins es plantaria la planta, encara que hauria de ser petita, ja que a una pilota de bàsquet no hi cap molt més. Aquests testos es penjarien amb cordes que  de qualsevol part del jardí, terrassa o balcó.
També hi hauria la versió per posar-la al terra en lloc de penjar-la. Es faria de la següent manera: en lloc de tallar la pilota gairebé per la meitat, només es faria un foradet petit, mes o menys d’uns 10 o 15 centímetres de diàmetre i d’allà seria d’on sobresortiria la planta.

Amb pilotes de futbol, bàsquet i rugby faríem bosses, fent-li un tall a la pilota per una part i posant-li una cremallera, una sivella o un botó. També a la part superior li faríem dues nances per poder-ho agafar amb comoditat, per dins el folraríem d’un teixit més suau que el cuir i li faríem algunes butxaques per dins.

Amb totes les ampolles de les begudes isotòniques que beuen totes els esportistes faríem papallones que servirien de decoracions. Tallant-les amb forma de papallones i pintant-les amb pintura acrílica, quedarien unes papallones molt boniques. Després de pintar-les li posaríem un filferro dels que porten pèl per fer-li el cos i les antenes, i per últim la doblegaríem una mica per imitar el vol d’ una papallona.



Amb els palets de fusta que es fan servir per transportar totes les mercaderies o materials que es necessiten pels Jocs Olímpics faríem sofàs i taules. Es faríem pintant i després vernís als palets i posant-li els coixins enganxats amb velcro.



Amb totes les pancartes, ja que són d’un tipus de paper plastificat i resistent, faríem bosses, moneders, bosses i motxilles.  



Amb els cartells promocionals més fins, els teixiríem i faríem pots per llapis, capsetes, bossetes…



Amb les llantes de les bicicletes espatllades faríem un estenedor per la roba. Com es pot veure a la foto, per la part de dins de la llanta hi ha uns ferros que passen d'un costat a l'altre de la roda. Aquests ferros serien els que faríem servir per penjar la roba i posar-hi les pinces.



Amb les raquetes espatllades faríem un penja-arracades. Es penjaria o es recolzaria en alguna paret i llavors aprofitarem les cordes de la raqueta per penjar les arracades.



Però com per aquest invent només se necessitaria la part de la raqueta amb la que li dones a la pilota amb l'altre part, per la que s'agafa, li faríem una base de manera que s'aguantés verticalment i amb les anelles de gimnàstica esportiva hauries de fer punteria i encaixar-la al mànec de la raqueta. Seria com els jocs dels bebès.



Pensem que reciclar està molt bé però no només hem de reciclar, hem d'intentar no produir tantes coses que després perjudiquin tan el medi ambient.
Aquestes han estat les nostres propostes de reciclatge



Adéu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada